Lekkere teksten

Een goede tekst draait niet alleen om foutloze zinnen, maar moet ook een beetje lekker zijn. Zo lekker, dat de lezer meegenomen wordt in een verhaal dat speciaal voor hem of haar geschreven lijkt. Ik zie het schrijven van teksten als vertaalwerk. Vaak weten mijn opdrachtgevers wel wat ze willen vertellen, maar vinden ze niet de goede woorden, de rust om het op papier te zetten of struikelen ze over hun ingewikkelde vaktaal. Door op de stoel van de lezer te gaan zitten, vertaal ik jouw verhaal voor de lezer, zodat je boodschap helder is en je verhaal (uit)gelezen wordt. 

 

Schrijven en schrappen

Schud ik het dan zo uit de mouw. Nee, schrijven is een kwestie van boetseren met woorden, van schrijven, schrappen en nog meer schrijven en schrappen. Dat is het mooie van werken met taal: het verhaal komt stap voor stap tot stand. Opdrachtgevers die me al langer kennen, geven me vaak de opdracht mee: ‘Marieke, do your magic!’ Magische krachten heb ik niet, wél een vlotte pen en inlevingsvermogen. En zo geef ik woorden aan jouw verhaal. 

Hulp nodig?

Wil je jouw artikel, blogpost, flyers, website, lesmateriaal, correspondentie, magazine of rapport aanscherpen? Of wil je liever dat een ander alles voor je schrijft? Kies maar welke ondersteuning je wilt:  

  • Beetje hulp: redigeren van teksten.
  • Meer hulp: herschrijven van bestaande teksten.
  • Veel hulp: van content verzamelen tot het schrijven van een nieuwe tekst.

Meer weten?

6 kopie

Van rode pen tot vlotte tekst

Volg de interactieve schrijftraining voor een vlotte correspondentie in jouw organisatie.

5 kopie

Advies

Op zoek naar de juiste stijl? Ik help je op weg. 

8 kopie

Vragen?

Ik denk graag met je mee. Neem contact met me op voor een vrijblijvend overleg. 

Ook een lekkere tekst? Dat kan! Ik denk en schrijf graag met je mee.